Szolgáltatásaink:

Svédpadló, parketta, szalagparketta, laminált padló szakszerű kivitelezése és értékesítése.

Tisztelt érdeklődők!

Cégünknél vásárolt termékek lerakásában illetve parkettás munkák elvégzésében magas szintű tapasztalattal rendelkező melegburkoló szakemberek állnak rendelkezésére.A melegburkolat mintatermünkben látható fa termékekhez teljeskörű kivitelezést biztosítunk. Lakberendezőink az Ön kérésére segítenek a lerakási kép megvalósításában. Magyarország területén a melegburkoló kollegáink felmérést készítenek, mely tartalmazza a parketta m2 mennyiségét, szegélyléc fm mennyiségét, szükség esetén az aljzatbeton minőségét.
Árajánlatukat 8 órán belül elkészítjük.

Vevőtájékoztató

Fektetés:
A fa, "élő" szerves anyag! Még feldolgozott állapotában is reagál a környezete klímájának (nedvességtartalmának) szélsőséges változásaira. A téli (fűtési) szezonban a levegő kiszárad, ami alkalmat adhat a fa zsugorodására. Tavasztól-őszig, mikor kinyitjuk az ablakot, lakásunk levegője nedvesebbé válhat, parkettánk tágulhat. Amennyiben a termékeinket nem a megfelelő segédanyagokkal (aljzatkiegyenlítő, ragasztó, lakk, stb.) kivitelezik, könnyen elveszíthetik eredeti formájukat! Helyiségek optimális klímája 18-22°C esetén 45-55% relatív páratartalmú, de ha a páratartalom tartósan a megadott érték alá esik, kérjük, használjon párologtatót! Mivel minden helység más klímával rendelkezik, lerakás előtt a termékeket az adott, normál hőmérsékletű (18-24°C) helyen, pihentessük. Lerakáshoz csak teljesen kiegyenlített, tiszta és száraz aljzatot használjanak. A betonaljzatnál maximum 2 CM % nedvességtartalom és 2m-en belül maximum 2mm szinteltérés megengedett. A beton felületi egyenlőtlenségeinek megszüntetése és a ragasztó megfelelő tapadása érdekében minden esetben használjanak jó minőségű aljzatkiegyenlítőt.
Beépítés előtt az anyagokat ellenőrizzék és az esetlegesen sérült, deformálódott, vagy 3%-nál nagyobb méreteltérésű darabokat tegyék félre, azokat kicseréljük. A beépített sérült elemekért nem vállalunk garanciát! A színezetben és erezetben való eltérések az egzotikus fáknál természetesnek tekintendők.
A termékeket ragaszthatják a már meglévő kemény, sík aljzatokra is pld.: járólap, csempe, stb. a megfelelő tisztítás elvégzése után. Kivitelezésnél használják egy cég termékeit és ügyeljenek, hogy azok rendelkezzek bevizsgálással!

Mozaikparketta, hagyományos parketta, ipari parketta ragasztásához oldószeres ragasztót vagy a kétkomponensű poliuretán (WAKOL© PU 225) ragasztót ajánljuk. A mozaikparketta 8mm-es vastagsága miatt alkalmas a szőnyegpadló, linóleum lecserélésére is és könnyű egy szintbe hozni a hidegburkolatokkal.

A tömörfa svédpadló és padlófűtés esetén a rétegelt svédpadló, szalagparketta beépítésénél kizárólag kétkomponensű poliuretán (Mapei Ultrabond P902 2K) ragasztót, és a betonaljzat kiegyenlítéséhez, szálerősített aljzatkiegyenlítőt (HENKEL© Thomsit DD+) használjanak! Ragasztásnál az aljzathoz érintkező felületet teljesen be kell kenni (kb. 1.4-1.5kg/m2).
A rétegelt svédpadló, szalagparketta beépítésénél, ha nincs padlófűtés, használják az egykomponensű vinilragasztót a csapok és hornyok összeragasztásához.
Lerakásuknál minden esetben figyelembe kell venni m2-től függően a tágulási hézagot (min. 10mm) és azt a falak mellett ki kell hagyni!

Ez a lerakási mód különleges szakértelmet kíván, ezért kérjük, alkalmazza szakembereinket!

Felületkezelés (gyárilag nem lakkozott parketták esetében):
A felületet először durva tárcsával átcsiszoljuk, majd szükség szerint hézagtömítést (Loba termékekkel ajánljjuk) alkalmazunk, és finom tárcsával újracsiszoljuk. A portalanított felületre az erősen kopásálló, vízbázisú UV szűrős lakkot (LOBADUR© WS EasyFinish vagy LOBADUR© WS Viva) ajánljuk és a megfelelő alapozót (LOBADUR© WS EasyPrime) ajánljunk. Ezen kívül a fa szerkezetébe mélyen beszívódó, annak erezetét hitelesen megőrző, olajjal (LOBASOL© HS Akzent 100) is lehet kezelni a felületet.

A garancia feltételei

Használat:
A lakkozott parketta felülete nem összetévesztendő a laminált (műanyag bevonatú) padlóburkolókkal! A lakkréteg karcolódásának elkerülése érdekében a bútorok, székek, lakberendezési tárgyak lábai alá, minden esetben használjanak filcalátéteket! Ne használjanak görgős lábbal rendelkező székeket, mert nyomokat hagyhatnak parkettájukon. Lehetőség szerint használjanak váltócipőt, hogy kerüljék: a tűsarkú (vassarok), vagy a recés gumitalp közé beszoruló kavics és a vizes, sáros, tócsát hagyó cipők által okozható károkat! Amennyiben parkettájuk mégis károsodna, úgy különböző gyorsjavításokkal állunk rendelkezésére.

Tisztítás:
Puha, nedves ronggyal, a felületkezelésnek megfelelő tisztítószerekkel: lakkozott felületnél LOBACARE© ParkettCare és LOBACARE© Cleaner, viaszos olajjal kezeltnél LOBACARE© ParkettOil ápolószer használatát ajánljuk. Soha ne alkalmazzanak bő vizes felmosást!

Garancia:
Termékeinkre 1 év jogszabály szerinti szerkezeti garanciát és további 4 év szavatosságot biztosítunk. Kivitelezéssel kapcsolatban, kizárólag szakszerűen lerakott és felületkezelt termékeinkkel kapcsolatban tudja érvényesíteni garanciális igényét. Ennek érdekében kérjük, alkalmazzon szakembert és az elvégzett munkáról kiállított számlát, őrizze meg! A garancia nem vonatkozik:, a rendeltetésszerű használat során, idővel bekövetkező lakkréteg kopására, a helytelen használat miatt bekövetkező felületi sérülésekre, karcolásokra, környezeti károk okozta sérülésekre.

Kérésére cégünk szakképzett, garanciát vállaló kivitelezőkkel és tervezőkkel áll rendelkezésre! Amennyiben termékeink lerakását mégis más kivitelezőkre bízza, kérjük, a kivitelezés megkezdése előtt vegye fel a kapcsolatot tanácsadónkkal bővebb információkért. Így elkerülhetővé válik a nem szakszerű kivitelezésből származó reklamáció!

Részletesebb információkért kérjük, hívja bizalommal vállalkozásunk elérhetőségeit, vagy személyesen keressen fel bemutatótermünkben!

Kivitelezés során melegburkolatainkhoz felhasznált és a fentiekben felsorolt segédanyagok Nyugat- Német gyártmányúak, melyek magas szintű minőségi és környezetvédelmi követelményeknek felelnek meg. Továbbá valamennyi termék, sok más kiegészítővel együtt megvásárolható mintatermünkben.

Termékeink díjmentes tárolása csak akkor lehetséges, amennyiben a termék teljes mértékben ki van fizetve!
A megrendeléskor a maradványösszeg kifizetése a megrendelőn dátummal fel van tüntetve!
Amennyiben a vevő a maradványösszeg kifizetését időben nem teljesíti, úgy a termékre díjmentes tárolás nem vonatkozik!
A melegburkolat, illetve a svédpadló esetében a tárolási díj 4000 Ft + áfa / napos díjjal kerül kiszámlázásra!

Értékesítés és kivitelezés: Simon Tamás 06/20 510 8252